ריקודים אחרי החופה

שיתוף הפעולה שלכם ברחבת הריקודים הוא קריטי היות והאורחים הגיעו בשביל לשמוח בשמחתכם ולא בגלל התקליטן שלכם. ישנם זוגות שמאוד אוהבים לרקוד ולשמוח וישנם זוגות יותר מופנמים. ישנן חתונות עם 200 חבר'ה צעירים שמכירים את הזוג מימי התיכון ויש חתונות של 30 צעירים שעובדים עם הזוג במקום העבודה. אתם צריכים לרקוד אחרי החופה רק במקרה אחד: כי בא לכם ולאנשים שלכם לרקוד! אם אתם מרגישים שתרצו לשתף פעולה אחרי החופה – ומהיכרותכם את האורחים שלכם אתם מאמינים שגם הם יצטרפו, אני ממליץ לכם לעשות ריקודים. אם אתם מרגישים שאתם צריכים לרקוד רק כי "צריך להוריד את הלחץ מהמזנונים" ובגלל ש"כך נהוג" – רדו מזה. ריקודים מאולצים לא עובדים טוב. הם גם לא נראים טוב.

בחירת שיר סלואו ושירי חופה

לרוב, אף אחד לא יזכור עם איזה שיר נכנסתם לחופה או עם איזה שיר רקדתם את הסלואו שלכם. לעומת זאת, עוד 20 שנה, כשאתם תנהגו באוטו שלכם ואותו השיר יתנגן ברדיו – אתם תתרגשו כאילו זה קרה אתמול! אם אתם מתרגשים מהשיר, הוא משמח אתכם ואתם מתחברים אליו – זה השיר הנכון עבורכם.
זה לא מעניין אם הוא היה ב-900 חתונות אחרות או מה החברים שלכם חושבים על השיר.
אני מוצא זוגות שמתחבטים עם השירים הללו חודשים בתקווה למצוא את השיר האחד והיחיד. זה מיותר.
תחשבו על סגנון שאתם אוהבים, זמר/ת או להקה שגדלתם עליהם, התקופה שבה נפגשתם, רגע מיוחד שמשותף לשניכם או מוזיקה שמשמחת אתכם. בקיצור – תקשיבו ללב שלכם. אם אתם אובדי עצות ואין לכם שום כיוון – תקליטן בעל ידע מוזיקלי וניסיון ידע לתת לכם אפשרויות מתוך ההכרות שלו אתכם.

איך מוצאים מוסיקה שתתאים למבוגרים ולצעירים?

בחלק הראשון של הריקודים כלל הקהל נמצא ברחבה. אני מאמין שבחלק הראשון של הריקודים חשוב להיות מגוון מוזיקלית ודינמי כי כל אדם יקום מהכיסא שלו מסגנון אחר. כשהם כבר ברחבת הריקודים הרבה יותר קל להשאיר אותם שם. תקליטן מיומן יודע כיצד לפנות לקהל רחב ולחבר אותם יחד. רוב הזוגות רוצים שכלל הקהל יהיה שותף למסיבה שלהם ולכן מגלים גמישות בחלק הראשון בידיעה שמאוחר יותר הם יקבלו את מה שהם והחבר'ה שלהם הכי אוהבים – כי בחלק השני נמצאים לרוב רק החברים של הזוג. מה הדודה שלכם אוהבת לרקוד ב-12 בלילה לא מעניין כי לרוב היא כבר בדרך הביתה. אני מאמין בשיתוף כלל הקהל לאורך הערב. לא נתקלתי מימיי בחתונה שהצעירים הלכו הביתה והמבוגרים נשארו לרקוד. הצעירים תמיד נשארים אחרונים כדי לכבות את האור. לכן אני לא מסתכל על השעון כשאני מתקלט. אני מסתכל על הרחבה. כל עוד כולם רוקדים – אני מנגן לכולם.

לעשות רשימת שירים?

מומלץ מאוד. התקליטן שלכם מכיר אתכם לרוב רק שעה-שעתיים. הוא לא עשה מילואים אתכם. לא למד אתכם בבית הספר וגם לא יצא לבלות אתכם ביום שישי. הוא לא ממש מכיר אתכם, אך אם תעשו רשימה של שירים שעושים לכם טוב – מהם הוא יוכל להתחיל לתפור חליפה מוזיקלית שמתאימה לכם ולקהל שלכם. אני לא מצפה מכם להכין לי רשימה של 200 שירים לחתונה. בשביל זה אתם לוקחים אותי כאיש מקצוע.

אז איך לבחור את התקליטן?

תפגשו איתו. לא עם איש מכירות. תוודאו שבמידה ואתם תחליטו לסגור איתו – הוא יהיה האדם שיתקלט אצלכם ולא ישלח לכם מישהו שאתם לא מכירים. למה זה כל כך חשוב? בגלל שהדבר היחידי שיגרום לכם להחליט על התקליטן שלכם זה החיבור האנושי. קוראים לזה כימיה. מהשיחה איתו תרגישו את המקצועיות, הניסיון, האכפתיות, הידע והתשוקה שלו למה שהוא עושה. מהשיחה איתו תרגישו אם הוא מרוכז בכם או בעצמו. מהמוזיקה שהוא ישמיע לכם תרגישו אם הוא מנסה להוביל אתכם או אם הוא קשוב אליכם. האם הוא מבין את הראש שלכם או רק מנסה להרשים. את כל הנ"ל לא תוכלו לבחון באירוע של מישהו אחר. בשביל זה צריך לפגוש את האדם ולא את השואו. לבוא לראות אירוע של אנשים זרים זו טעות. הקהל שלהם שונה משלכם, לזוג היו הכוונות לתקליטן ששונות ממה שאתם רוצים שיקרה בחתונה שלכם, מוצא האורחים שונה, כמות האורחים שונה וישנם תרחישים שקורים מתחת לפני השטח שאתם כצופים לא מודעים להם כלל. למשל זוג שלא מוכנים שתהיה מוסיקה מזרחית בחתונתם למרות שכל הקהל שלהם בני עדות המזרח או כלה שהבטיחה לסבא שלה לרקוד איתו טנגו ב-11 בלילה לפני שהוא הולך הביתה – ואתם לא מבינים למה התקליטן מפורר את כל רחבת הריקודים. לנסות להבין כיצד תיראה החתונה שלכם מצפיה מהצד של חתונה של אחרים היא מקרית לחלוטין. מוסיקה פונה לרגש. זה לא כמו לבחור מנות מתפריט או את עיצוב החופה מאלבום תמונות. תקשיבו לבטן שלכם. זהו.